Overslaan en ga door

BREXIT
INFORMATION

Contacteer ons

WITH OVER 100 TRAILER DELIVERIES AND
RELOADS PER DAY IN THE UNITED KINGDOM,
NDQ IS YOUR ONE-STOP-SHOP SPECIALIST
FOR ALL YOUR UK CONSIGNMENT NEEDS.

Het Verenigd Koninkrijk (VK) heeft op 31 december 2020 de Europese Unie (EU) verlaten. Met ingang van 1 januari 2021 is het verplicht om bij het transport van goederen tussen de EU en het Verenigd Koninkrijk douaneformaliteiten te vervullen.

Douaneaangiften zijn noodzakelijk bij het exporteren en importeren van goederen. Uw zendingen hoeven echter geen vertraging op te lopen aan de Britse grens.

Bij de export van uw goederen uit de EU, zal er een uitvoeraangifte moeten worden aangemaakt op het moment dat uw goederen geladen worden. Daarom is het belangrijk dat alle details betreffende de uitvoeraangifte, alsook de aard van de goederen tijdig aan NDQ worden doorgegeven zodat het voertuig geen enkele vertraging oploopt in de haven van de EU.

Bij de import in de EU zullen uw goederen pas verder vervoerd kunnen worden op voorwaarde dat ze eerst door de douane ingeklaard werden of er een gewaarborgd transitformulier werd ingediend. In sommige gevallen moet het douaneaangifteformulier klaar zijn voordat de goederen uit het VK vertrekken, terwijl voor sommige EU-landen de goederen pas bij aankomst in de EU moeten worden aangegeven. Deze regel is gebaseerd op het eerste land van aankomst in de EU, niet op het land van bestemming.

Zorg ervoor dat u tijdig regelingen treft voor uw douaneaangiften. NDQ verscheept uw lading zonder vertragingen en rompslomp dankzij haar ervaren en uitgebreide Brexit team en grote investeringen in handige IT oplossingen.

HOW CAN WE
HELP YOU ?

DE VOORTDURENDE INVESTERING IN STATE-OF-THE-ART ICT-OPLOSSINGEN HEEFT GELEID TOT EEN VEILIG EN BETROUWBAAR IT-PLATFORM.

In ons klantenportaal, kunt u uw ladingen terugvinden, alsook kunt u hier alle benodigde douane-gerelateerde informatie invoegen. Wij kunnen daaropvolgend alle douane inklaringen voor u regelen, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over eventuele vertragingen van uw lading. Met een uitmuntende IT organisatie zijn wij via EDI rechtstreeks verbonden met de rederijen, agenturen,... waardoor wij een constante, automatische voortgang kunnen garanderen.

Door onze ruime ervaring met onbegeleide scheepvaart via de haven van Zeebrugge worden wachttijden voor chauffeurs aan de grens vermeden.

Bovendien is de NDQ site in de haven van Zeebrugge een erkende laad- en loslocatie van de douane, een Ruimte Tijdelijke Opslag (RTO) en het magazijn is een douane-entrepot.

Contacteer ons

NDQ HOLDS
THE FOLLOWING
CUSTOM LICENSES:

  • Erkende laad- en losplaats

  • Douane – entrepot

  • Ruimte tijdelijke opslag (RTO)

  • Vergunning doorlopende zekerheid

QUESTIONS
ABOUT
THE BREXIT ?

Neem contact op met ons deskundig team om de perfecte logistieke oplossing voor uw bedrijf te vinden!

Contacteer ons

ABONNEREN OP DE NIEUWSBRIEF