Met meer dan 100 trailer leveringen en ladingen per dag in het Verenigd Koninkrijk is NDQ uw one-stop-shop specialist voor alle UK-gerelateerde zendingen.

Het Verenigd Koninkrijk (VK) heeft de Europese Unie (EU) op 31 januari 2020 verlaten.

Met ingang van 1 januari 2021 is het verplicht om bij het transport van goederen tussen de EU en het Verenigd Koninkrijk douaneformaliteiten te vervullen.

Douaneaangiften zijn noodzakelijk bij het exporteren en importeren van goederen, het is dus cruciaal dat u voorbereid bent en dat u uw klanten informeert om ervoor te zorgen dat ook zij volledig voorbereid zijn.

Het VK heeft aangegeven dat het vanaf 1 januari 2021 een gefaseerde aanpak zal hanteren over een periode van 6 maanden; maar u zult nog steeds moeten zorgen voor het invullen en aangeven van douaneaangifteformulieren. Uw zendingen hoeven echter geen vertraging op te lopen aan de Britse grens. De finale wijzigingen zullen van kracht gaan vanaf eind juni 2021.

Bij de export van uw goederen uit de EU, zal er een uitvoeraangifte moeten worden aangemaakt op het moment dat uw goederen geladen worden. Daarom is het belangrijk dat alle details betreffende de uitvoeraangifte, alsook de aard van de goederen tijdig aan NDQ worden doorgegeven zodat het voertuig geen enkele vertraging oploopt in de haven van de EU.

Bij de import in de EU zullen uw goederen pas verder vervoerd kunnen worden op voorwaarde dat ze eerst door de douane ingeklaard werden of er een gewaarborgd transitformulier werd ingediend.
In sommige gevallen moet het douaneaangifteformulier klaar zijn voordat de goederen uit het VK vertrekken, terwijl voor sommige EU-landen de goederen pas bij aankomst in de EU moeten worden aangegeven. Deze regel is gebaseerd op het eerste land van aankomst in de EU, niet op het land van bestemming.

Zorg ervoor dat u tijdig regelingen treft voor uw douaneaangiften. De capaciteit is beperkt, maar wij kunnen u zeker en vast bijstaan indien u zich nu tot ons richt.

Hoe kunnen wij u helpen?

De voortdurende investering in state-of-the-art ICT-oplossingen heeft geleid tot een veilig en betrouwbaar IT-platform.

In ons client portal kunt u uw ladingen terugvinden, alsook kunt u hier alle benodigde douane-gerelateerde informatie invoegen. Wij kunnen daaropvolgend alle douane inklaringen voor u regelen, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over eventuele vertragingen van uw lading. Met een uitmuntende IT organisatie zijn wij via EDI rechtstreeks verbonden met de rederijen, agenturen,… waardoor wij een constante, automatische voortgang kunnen garanderen.

Door onze ruime ervaring met onbegeleide scheepvaart via de haven van Zeebrugge worden wachttijden voor chauffeurs aan de grens vermeden. Bovendien is de NDQ site in de haven van Zeebrugge een erkende laad- en loslocatie van de douane, een Ruimte Tijdelijke Opslag (RTO) en het magazijn is een douane-entrepot.

NDQ beschikt over volgende douane vergunningen:

  • Erkende laad-en losplaats
  • Douane – entrepot
  • Ruimte tijdelijke opslag (RTO)
  • Vergunning doorlopende zekerheid

Brexit?

NDQ is uw one-stop-shop specialist voor al uw zendingen van en naar het Verenigd Koninkrijk.

ACTIVITEITEN / MARKTEN

1
BENELUX
2
VK
3
FRANKRIJK
4
SPANJE
5
ITALIË
6
OOSTENRIJK
7
ZWITSERLAND
8
DUITSLAND
9
SCANDINAVIË
10
IERLAND